Наказаният за употреба на допинг баскетболист от националния отбор на Латвия Каспарс Камбала спечели втори боксов мач в кариерата си на профи боксьор. На 12 май в Лас Вегас в четирирундов мач той победи дебютанта Емили Уайтрок от САЩ. 29-годишният латвиец спечели първите три рунда 39-27, 39-37 и 38-37 и въпреки че в последния изпадна в нокдаун, натрупаната преднина му бе достатъчна за победата.

Като професионален баскетболист Каспарс Камбала игра за  УНИКС Казан, "Реал" Мадрид и "Фенербахче". Именно след мач с турския тим той бе уличен в употреба на допинг и бе дисквалифициран за 2 години. Малко по-късно имаше намерение да се пусне в мачовете от свободния бой, но все пак избра професионалния бокс. Той се готви под ръководството на известния боксов специалист Ричард Стил. 

В дебюта си като боксьор на 12 януари в Лас Вегас боят му с американеца Алваро Моралес завърши наравно. Малко по-късно, отново в столицата на хазарта, високият 206 см и тежащ 130 кг латвиец нокаутира във втория рунд Майк Гоинс.

Ще припомним, че Каспарс Камбала бе в България с баскетболния тим на "Реал" Мадрид в мач от турнира за Купата на УЛЕБ. Тогава нашият шампион успя да победи кралския клуб с 1 точка разлика, след като изоставаше с 20.