В неделя, 16 февруари в София се проведе държавният шампионат по олимпийско таекуондо за мъже и жени, юноши и кадети. Треньорът на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик Пламен Трънски бе определил за участие четирима свои възпитаници.


Двама от тях станаха шампиони на България. Владимир Далаклиев бе безапелационен при мъжете в категория до 68 кг. Той използва държавното първенство като загрявка за предстоящия силен турнир в Айндховен, Холандия и европейското първенство през месец май с Баку. Влади изигра три срещи, като и трите завършиха преди края на редовното време заради явното му превъзходство над съперниците.


Другият шампион е Мартин Атанасов. Той излезе директно на финал в категория до 54 кг и в него надигра категорично представителя на клуб Тракиец от Стара Загора.


Цанислав Димов отстъпи на полуфинала в категория до 68 кг при мъжете след златна точка в битка с представителя на столичния клуб Класа, след като в редовното време резултатът бе 4-4. Така за Цанислав остана бронзовото отличие.


При кадетите Владимир Николов отстъпи на старта с 2-3 точки пред станалия след това шампион в категорията до 37 кг  Марио Цветанов от клуб Нерон.


В края на тази седмица - на 22 февруари, участие на Словения Оупън ще вземат участие трима от Сунг Ри Атлантик - Цанислав Димов, Георги Стоянов и Владиир Николов.