По традиция в ОУ „Васил Левски” – Ботевград се проведе десетдневка, посветена на 141 години от гибелта на патрона на училището. Тържеството по награждаване на победителите в отделните направления се състоя днес в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. Директорът на учебното заведение Евгения Иванова награди около 50 ученици, завоювали призови места в конкурса за изразително рецитиране на стихотворение за Апастола, в конкурса по краснопис /за учениците от начален етап/, в конкурса за изпълнение на българска народна песен и за рисунка на тема „Аз рисувам Левски”, в състезанието „Лъвски скок”, надпреварата по плуване и в кроса. Най-много бяха отличените в конкурса по краснопис. Четири класа бяха наградени за масово участие в десетдневката. Победителите получиха грамоти и предметни награди – шапки, тениски, тефтери, моливи и други, осигурени по проект „Равно начало, светло бъдеще за децата на България”, спечелен от училището.


Проектът BG051PO001-4.1.05-0181  „Образователна интеграция  на децата и учениците от етническите малцинства”,  „Равно начало, светло бъдеще за децата на България”.
се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейски социален фонд на Европейския съюз.