Косовският шампион Сигал Прищина има нов старши треньор - Марин Докузовски. Македонският специалист ще замени на този пост турчина Джейхун Чабадак.


Според официално съобщение от косовския клуб Чабадак е решил изненадващо да напусне клуба по свое желание, но то е било уважено от ръководството на клуба. Под негово ръководство Сигал спечели Суперкупата на Косово и ще влезе в историята на клуба като първият треньор, под чието ръководство тимът от столицата Прищина взе участие в международна надпревара, каквато е Балканската лига.


Марин Докузовски е много добре познат на любителите на баскетбола. В продължение на няколко сезона той бе начело на Лукойл Академик и под негово ръководство тимът спечели 3 щампионски титли и 3 Купи на България. Освен това като селекционер на националния тим на Македония стигна до полуфинал на Евробаскет 2011, което е най-големият успех досега на македонския баскетбол.


Само преди десетина дни Марин Докузовски бе в Ботевград да наблюдава мача от Балканската лига между Балкан и Кожув, след което вечеря с наставника на Балкан Александър Тодоров.