Pъководството на шампионите се договори с македонския специалист, който ще води отбора до края на настоящия сезон, с опция за продължаване и за сезон 2012-2013. Клубът се разделя с досегашния старши-треньор Йовица Арсич, като оценява свършеното от него в отбора за периода на престоя му, и остава с много добри, положителни впечатления от професионализма му.


Марин Докузовски ще пристигне в България в неделя, 8 януари, като до тогава ЛУКОЙЛ Академик ще бъде воден от Мирослав Ралчев, с помощник Иван Коцев. На шампионите им предстоят гостувания на Черно море и Черноморец съответно на 4-ти и 6-ти януари.


Докузовски постигна невероятен успех на европейското първенство миналото лято, където воденият от него македонски национален отбор достигна престижното четвърто място.


Марин Докузовски беше част от ЛУКОЙЛ Академик през сезони 2005-2006 и 2006-2007, когато отборът завоюва две купи и две шампионски титли.
Освен треньорската смена, ЛУКОЙЛ Академик се разделя с Акида Маклейн. Баскетболистът не получаваше достатъчно игрово време и беше взето решение за освобождаването му.