Това заяви кметът на общината Георги Георгиев по време на срещата му с жители на Трудовец вчера. Въпросът беше отправен от жители на вилната зона, които от няколко дни нямат вода. „Многократно съм отговарял на този въпрос, правили сме и проверки. Голямата тръба- фи 500 е прекъсната малко след Разлив” – заяви кметът на общината. -  Оставена е само малка тръба, която захранва бензиностанцията на Румен Гунински.” – допълни той.
„Проблемът не е дали водата от язовира се използва за поливане, за ВЕЦ, за промишлени или други нужди. Разбира се на първо място е питейното водоснабдяване. Проблемът е в оперативното управление на язовира” – заяви кметът Георгиев.
Той отново е подновил искането си пред Министерството на земеделието язовир „Бебреш” да бъде прехвърлен за опертивно управление на община Ботевград. „Собстевността нека си остане държавна, но ние да управлява язовира. Тогава ще правим така, че да има вода и за питейно водоснабдяване, и за други потребители на вода” – категоричен бе кметът.
Жители на Трудовец дадоха идея да започне подписка в подкрепа на това искане на общината.