В своята инициатива „Салон на изкуствата 2014” Исторически музей – Ботевград представя изложба на художничката Мариана Бахнева. Експозицията е подредена в зала „Орханиец” и съдържа 23 картини. Повечето от тях са от цикъла „Цветя”, посветен на най-вълнуващия сезон на година – пролетта, и празника на нежната половина от човечеството – 8-ми март. Картините изглеждат реалистични и радват не само окото, но и душата със своята нежност, чистота, свежест, изящество и красота. Очарователна романтична атмосфера създават и творбите със загадъчни женски образи. Това споделиха първите посетители на изложбата.
Творбите са на разположение на ценителите на изобразителното изкуство от днес до края на месеца, съобщи директорът на музея Тодорка Коцева, по чиято покана художничката представя творчеството си в Ботевград.


Мариана Стоянова Бахнева е родена през 1964 година. Занимава се професионално с рисуване от 1990 година. От 2010 год. е член на Съюза на българските художници. Участва в общи изложби през 2010, 2011, 2012 и 2013 год. В периода 2011-2012 год. има постоянна изложба във Варна, галерия „Марти”. Нейни картини са притежание на частни колекции в България, Германия, Англия, Швейцария, Америка, Турция, Русия. В момента Мариана Бахнева работи и живее във Варна и Разград.