Фирмата, която построи спортната зала в Ботевград, е спечелила обществената поръчка за строителството на колектора за отпадни води в Трудовец, това съобщи кметът на общината Георги Георгиев на срещата му с жители на селото.
Първоначалният проект на колектора е бил на стойност 2.5 милиона лева. "След поредица посещения от експерти на ПУДОС и екоминистерството бяха съкратени доста неща от проекта и стойността му падна на 1.5 милиона лева" – обясни кметът.


Обществената поръчка за избор на изпълнител е била обявена и на нея
са се явили две фирми. Комисията е класирала на първо място "РС Инженеринг". Втората фирма е обжалвала пред Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, от своя страна КЗК е върнала поръчката. При повторното класиране отново "РС Инженеринг" печели поръчката, КЗК касира избора, а фирмата обжалвала решението в съда. Върховният съд обаче се произнася, че няма нарушения и признава избора на "РС Инженеринг".


От МОСВ потвърдиха, че средствата за строителството на колектора са осигурени, въпрос на две-три седмици е да подпишем договор с министерството и веднага след това и с фирмата-изпълнител" - заяви кметът Георги Георгиев. - Трябва да използваме сухото време през пролетта и лятото колекторът да бъде завършен. Целта ни е през есента на тази година да започне пробната експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води. А освен колекторът, дотогава трябва да бъде завършена и канализацията на
Врачеш” – обясни градоначалникът. - Във Врачеш обществената поръчка е проведена, договорът с изпълнителя е сключен и е въпрос на дни да започне работата."