Днес Константин Папазов подаде оставка като старши треньор на националния отбор на България. Той се появи на заседанието на Управителния съвет на БФБ, но не влезе на него, а вместо това раздаде текст, на който изказва мотивите за своето решение


След това Папазов се спря пред медиите, ето част от думите му.


"Не могат да изгонят треньора, защото той сам си тръгва. Не мога да им направя удоволствието на тези, които правят организацията в последните четири дена. Аз съм виновника, а те само чакат. Не мога да разбера как е възможно даден клуб да предизвиква събиране на Управителния съвет. Аз обаче го уважавам това нещо, тъй като съм много виновен.


Решението го взех десет минути след скандала. Има и човек, който може да го потвърди и това е Георги Глушков. Обадих се на него и на Иван Ценов и казах, че ще подам оставка. Впоследствие се амбицирах и когато утихнаха емоциите и бях готов да се боря всъщност установих, че тази шайка не ме заслужава.


Исках да ги гледам в очичките, но защо да им доставям това удоволствие. На УС има представител на БК Левски, на когото благодаря, защото това показва, че ние сме много велик клуб, че дори и тези, които са в Левски са безпристрастни и, когато Папазов се е насрал, го съдят. Благодаря на г-жа Боянова, което доказва, че Левски е много велик клуб. БК Левски е №1 в държавата и присъствието на Юлия Боянова вътре показва, че когато някой не постъпва правилно, не са водещи клубните интереси. Доказателството беше и преди три дни, когато имаше гласуване за треньора на националните отбори, тримата представители на Левски гласуваха по различен начин и доказахме, че няма комбинации. Аз мога да кажа, че тук има комбинация. Тя се прави от г-н Петър Георгиев.


Нека и г-н Барчовски да каже дали ми е обещал да подаде оставка като председател на Треньорската комисия, което автоматично ще го извади и от УС. Откакто тази длъжност не е платена, той не е свършил нищо. Казвам го с ясното съзнание, че ще го засегна, но това е факт. Той е достоен човек и е осъзнал, че трудно може да осъществява двете длъжности. На 1 март имаше избор за треньори на национални отбори и председателя на Треньорската комисия не дойде, защото предпочете да пътува с отбора си за мач, за да се сплотява колектива.


Няма ирония в моето предложение за Сашо Везенков да бъде треньор на националния. Кълна се, че няма никаква ирония. До някаква степен аз и му го дължа. През 2003 година той щеше да стане треньор на националния отбор и аз възпрепятствах това нещо. За да не ми тежи на съвестта вече 11-а година го предлагам, а ние имахме и много големи проблеми с него заради това. Радвам се, че сега отношенията ни са перфектни."