Отборът на Балкан изпусна златен шанс да победи израелския Галил Гилбоа и да си осигури предсрочно участието в Топ 6 на Балканската лига. Играчите му не издържаха в последните 4 минути на срещата, когато имаха аванс от десет точки. Именно в решителните моменти зелено-белите може би не намериха най-добрите решения и загубиха със 71-77.


Баскетболистите на Балкан наистина трябва да съжаляват за пропуснатата възможност за успех срещу двукратния и настоящ шампион на Балканската лига и лидер във временното класиране. След равна първа четвъртина и аванс от 8 точки за Галил Гилбоа на почивката, в третата четвъртина баскетболистите на Балкан намериха кллюча срещу зоновата защита, който съперникът им игра през цялото време. С игра на нисък пост те принудиха тима от Израел да направи много нарушения, стреляха точно от разстояние и стопиха бързо пасива си, като преди последните десет минути водеха с 4 точки - 55-51.


Така продължиха и в четвъртия период, като на два пъти направиха разликата в тяхна полза двуцифрена - веднъж 11 точки, след това 10. След средата на частта обаче сякаш замръзнаха, започнаха да играят бавно в атака, което уулесни съперника, докато в същото време някои от играчите на Галил Гилбоа, като Бойнтън и Симс, показаха висока класа в нападение. Сривът се изрази в серия от 0-14 за тима от Израел и това остави на заден план някои спорни отсъждания на реферите за крайното 71-77.


В крайна сметка Балкан загуби един мач, в който бе повече време напред в резултата - 22 минути срещу 18 на съперника, но нашите имаха по-лош процент стрелба - 38% срещу 46% при относително равни останали показатели от статистиката.


Най-резултатен за Балкан е Иван Лилов със 17 точки, 4 борби и 6 асистенции. Поредния си дабъл-дабъл направи Ноа Далман с 14 точки и 13 борби под двата коша, като прибави и 5 асистенции, две отнети топки и един чадър. Мартин Маринов отбеляза 11 точки за 19 минути, Станимир Маринов има 10 за 29 минути. Със 7 точки и 5 грешки е Павел Маринов, 6 вкара Лоугън Стъц, с по 3 са Груев и Седмак.


За Галил Гилбоа с 24 точки е Дешон Симс със стрелба 22/10, с 16 точки е Кенет Бойнтън, 12 добави Джералд Робинсън.