За поредна година Община Ботевград стана част от инициативата „Мениджър за един ден” на  Джуниър Ачийвмънт България. Десетокласниците Теодор Коловски и Галя Василева  и деветокласничката Преслава Цветанова станаха свидетели на това как се организира работата в отдел „Инвестиции и промишленост” и отдел АОКП на Община Ботевград. Служители на администрацията запознаха учениците с проектите, по които общината работи в момента, с необходимата документация към тях и как се подрежда архив на проекта.


Възпитаниците на ПГТМ разговаряха и с Александър Денев – регионален координатор на Комисията за защита от дискриминация, който им разясни как работи Комисията и случаите, във които могат да търсят съдействие от нейните представители.


Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за 13-ти път и тази година е под патронажа на министър-председателя Пламен Орешарски. Тя дава възможност в един работен ден ученици от цялата страна да заемат ръководни постове в държавни и обществени институции и частни фирми. По този начин младите хора получават възможност да се запознаят с работата и да изберат бъдещата си професионална ориентация.