Във вторник, 25 март от 17.30 ч. Балкан ще изиграе последната си среща от редовния сезон на Балканската лига. Негов съперник ще бъде тимът от Косово КБ Пея.


За Балкан тази среща няма значение за класирането - той е твърдо на четвъртото място. Изходът на двубоя е важен за Балкан по отношение на бъдещия му съперник в четвъртфиналните елиминации.


Ако зелените загубят, то КБ Пея ще заеме петото място и именно двата тима ще се срещнат на четвъртфиналите в два мача на разменено гостуване. Ако обаче Балкан победи, то тимът от Косово остава седми, шестото място ще бъде заето от македонския Куманово 2009, а съперник на Балкан в четвъртфиналната елиминация ще бъде Теодо Тиват от Черна гора.


Отборът на Пея пристигна в Ботевград днес рано сутринта след пътуване, след като пътува цяла нощ. Настани се в хотел "Балкан", където отпочина и тази вечер ще направи тренировка от 19.00 ч.


 Играчите и ръководството на втория в шампионата на Косово са твърдо решени да продължат напред в  BIBL, което означава, че утре трябва задължително да спечелят. За важността на този мач от страна на КБ Пея говори и фактът, че тимът отложи последния си мач от шампионата на Косово. И то срещу непретенциония тим на Беса, който на всичкото отгоре е от същия град Пея.


Утрешният мач, обаче, е много важен за домакините и в друг аспект, изцяло емоционален. По всяка вероятност това ще бъде послената официална среща на мъжкия тим в старата зала Балкан. И би било чудесно ако тя бъде закрита с победа на Балкан.