Най-полезният баскетболист в изминалия 21-ви кръг от ТЕСИ НБЛ се казва Иван Лилов. Гардът на Балкан изигра страхотен мач при победата на отбора си над Рилски спортист, завършвайки с 33 точки при стрелба 7/8 за две и 6/10 за три. Той добави по 3 борби и асистенции, а коефициентът му от 34 е най-висок в класацията на BGbasket.com.


Милян Пупович от Черно море Порт Варна е втори в класацията със своя дабъл дабъл от 19 точки и 13 борби, към който добави 3 асистенции за коефициент от 27.


Трети с полезност от 26 е Еван Равънел от Рилски спортист. Той я постигна с 23 точки и 9 борби при стрелба 10/12 за две точки.


Франко Кащропил от Ямбол регистрира дабъл дабъл от 16 точки и 11 борби, като тези показатели му донесоха и четвъртия най-висок коефициент в кръга – 24.


Четвъртият чужденец в Топ 5 на кръга се казва Марко Килингсуърт и играе за Лукойл Академик. След 18 точки и 9 борби в актива си той има коефициент от 22.


Станимир Маринов от Балкан е най-добрият шести играч в кръга. Неговият дабъл дабъл от 14 точки и 10 асистенции му донесе и коефициент от 18 пункта.


Категоричен лидер по резултатност е най-полезният Иван Лилов с 33 точки, следван от Еван Равънел, който вкара 23.


Вторият в класацията по полезност Милян Пупович е първи по овладени борби с 13, а след него е друг попаднал в Топ 5 – Франко Кащропил, който хвана 14.


Станимир Маринов е единственият баскетболист в кръга, който подаде двуцифрен брой асистенции – 10, а с по 5 са съотборникът му Павел Маринов, Асен Великов от Черно море Порт Варна, Цветослав Острев от Спартак Плевен и Станислав Славейков от Ямбол.


Най-много топки – 6 отне Любен Пасков от Черноморец, а втори по този показател с 4 е Павел Маринов от Балкан.