Днес общинските съветници разрешиха да бъдат отпуснати 38 000 лева от собствените приходи на общината за възстановяване на сондажен кладенец, помпена станция и изграждане на 1600 м водопровод и резервоар във вилната зона „Лозята” в Трудовец. Решението е по повод искането на управителя на ВиК Радослав Наков заради проблем с водоснобдяването във вилната зона.
Помпената станция е била изградена преди повече от 25 години, но никога не е работила. Вилната зона досега се снабдяваше само с вода от язовир „Бебреш”. След драстичното спадане нивото на язовира, вилната зона остана почти на сухо.
Преди месец по поръчка на ВиК специализирана фирма за сондажи направи проверка и установи, че дебитът на водата е 4 литра в секунда. От ВиК предлагат помпената станция да се възстанови и да се изгради 1600 метра водовопрод ф 90. За да се осигури денонощното изравянане на постоянния приток, е нуждо да се възстанови и резервоар с вместимост от 500 куб.метра.
Според разчетите на ВиК са нужни 38 000 лева, за да бъдат въстановено съоръжението и да се реши водният проблем на вилната зона. Общинските съветници гласуваха единодушно за отпускането на тази сума от общинския бюджет.