Днес баскетболният отбор на Балкан - девойки до 19 години, отстъпи в последния си мач от първенството на А група при гостуването си на НСА с 54-63. По този начин отборът на Балкан остана без победа в изиграните срещи, но пък момичетата натрупаха голям опит от срещи със силни отбори.


Впрочем възпитаничките на треньора Михаил Михайлов имаха реална възможност и да победят. До средата на третата четвъртина те водеха. При резултат 41-33 за Балкан обаче стана спречкване между две състезателки на двата тима, породено вероятно от разменени реплики. В резултат баскеболистката на домакините от НСА бе дисквалифицирана след умишлено груби прояви срещу своята съперничка.


Реферите тушираха напрежението, но то остана у момичетата на Балкан. Те се стъписаха, допуснаха домакините да изравнят в края на третата четвъртина, а след това и да спечелят мача.


"Искаше ми се да говорим за баскетбол, а не за скандали", каза след срещата старши треньорът на Балкан Михаил Михайлов. "Играхме добре, но без съмнение инцидентите в третата част, последвали и от грубо отношение към нас от страна на зрители в залата, повлияха негативно на отбора и загубихме."