На 10 април (четвъртък) от 10.30 часа екипът на Областен информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България (ОИЦ-София) ще проведе информационна среща в община Ботевград за представяне на новия програмен период 2014-2020 г. Събитието ще се проведе в НЧ „Хр. Ботев“ (пл. „Освобождение“ 21). Поканени за участие са представители на местната администрация, бизнеса и НПО-сектора, както и всички заинтересовани от темата.
По време на информационната среща ще бъдат представени нормативната база, касаеща новия програмен период 2014-2020 година: новите регламенти на ЕС и проекта на Споразумението за партньорство с Европейската комисия. В рамките на срещата ще бъдат представени предстоящи възможности пред местната администрация, бизнеса и НПО-сектора, както и бъдещи инициативи на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България.

Областен информационен център – София (Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161PO002-3.3.02-0027-C0001) е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.