В първия от двата четвъртфинални двубоя от първенството на А група за кадетки, игран днес в Ботевград, Балкан отстъпи пред Септември 97 с 4 точки разлика - 71-75.  Това бе мач между първенеца в преварителната група Б - Септември 97, и четвърия в другата група А - Балкан. Втората среща между двата тима е следващата седмица в София.


В първата четвъртина момичетата от София играха по-добре, а в средата на втората авансът им стана двуцифрен - 37-19. Последва обаче силна серия от 11-0 за кадетките на Балкан, които стигнаха до 30-37, а полувремето завърши при резултат 39-31 за Септември.


Третият и четвъртият период на срещата бяха значително по-оспорвани. Възпитаничките на треньора Михаил Михайлов заиграха  силно в защита и това даде резултат. Домакините започнаха да се приближават плътно до съперника и пет минути преди края на мача изравниха, а малко след това и поведоха с 3 точки разлика. До края обаче не издържаха, момичетата на Септември се възползваха от някои техни грешки, а и от няколко твърде спорни съдийски решения в решителните моменти, и спечелиха първия четвъртфинал.