В съботния брой на спортния всекидневник "7 дни спорт" Мариян Христов даде пространно интервю от Германия. Той отговори и на въпроси за футболния отбор на "Балкан". 

 

А с какво ще се занимавате, когато се върнете у нас?


- Надявам се да бъда около родния ми Ботевград. Ще завърша треньорските курсове и искам да работя нещо, свързано с футбола.


- Родният ви клуб Балкан не успя да се пребори за класиране в професионалния футбол. Готов ли сте да му помогнете?


- Застъпи ме на болната тема. Тази година имахме огромни амбиции за първото място в Югозападната "В" група, а имахме и доста добър отбор. Аз също се чувствам малко виновен, че препоръчах на президента треньор като Мирослав Миронов.


- Защо?


- Той не само че не си свърши работата, ами си тръгна 1 месец преди края на сезона. Взе една торба пари, а не пое никаква отговорност към отбора. Няма нищо лошо в това да не постигнеш целта. В една група има само един първенец и сега това е Пирин (Бл). Явно са по-добри, честитя им влизането в "Б" група. Но не може един треньор, който е получавал огромна заплата за стандартите на България, да си тръгне по средата на първенството, дори и да няма шанс за първото място. И на всичкото отгоре извика със себе си няколко футболисти, които е довел. Това са от този тип играчи, които обикалят от отбор на отбор, за да вземат по 500-1000 лв. и накрая да ги излъжат. А в Балкан си прибираха всичко на секундата. Нека излязат пред обществеността и кажат по колко са получавали. Миронов пък дори се обаждал на някои от по-младите момчета и ги заплашвал да не играят в оставащите мачове до края на шампионата.


- В момента Кано Коцев ли се занимава с отбора?


- На Кано там си му е като втори роден дом. Сега ще довърши сезона, но не знам дали наесен той ще води отбора.


- Смятате ли, че ако силна фигура като вас влезе в ръководството на клуба, той ще постигне целта си?


- В момента ръководството на Балкан е много добро. Президентът Тихомир Нинов е човек, който помага много на футбола в Ботевград. Кметът също е доста заинтересован. Въобще целият град е отворен към спорта и отборът заслужава да играе в "Б" група. Пък ще видим, може и аз да се уредя като някакъв треньор в отбора. (Смее се.)