Общо 12 учители и техния директор от училище в Истанбул, РТурция  са на посещение в СОУ „Христо Ясенов” Етрополе. Те са част от партньорите по международния проект „Коменски”, в който влизат 10 държави.
Този проект е с продължителност  две  години, от 2013 до 2015 година. Обхваща учениците от ІІІ до VІ клас включително.
Разделен е на четири части: училището и града, след това продължава с Европа-ценности и приоритети.
Групи от нашата гимназия бяха в Швеция, в Испания, сега предстои посещение в Италия. Всяка група е с различен брой и състав учители, в зависимост от обектите за посещение в съответната страна.
През м.февруари 2015 година работни групи от всичките 10 държави, участници в Проекта „Коменски” ще бъдат на работна среща в СОУ „Христо Ясенов” Етрополе.
Финалното събиране ще бъде в Испания през лятото на 2015 година. Там ще се покаже всичко, което е изработено от учениците в съответната страна по време на времетраенето на Проекта.
В момента сме във втората му фаза, като се планира работна среща  в Хърватия. Там ще се очертае и приеме проектен план за изпълнението на третия период. През февруари ще се приеме екшън плана за четвъртия период и накрая е финала в Испания ще бъде лятото на 2015 година.
Всичкото това го обясни пред наш представител за читателите на сайта директорката на гимназията Светла Вълова.


Официалното посрещане на гостите беше днес от 11:00 часа в Актовата зала. Гостите бяха приятно изненадани от малката пианистка Ивана, от вокалната група и от танцовият състав към училището, които се представиха безупречно със своите изпълнения.
Групата ще остане в СОУ „Христо Ясенов” 2 дни, като учителите ще посетят учебни часове в съответните класове, по които преподават в тяхното училище в Турция.