Премиерата на постановката „Женско царство” ще се състои на 15 май от 19 часа в читалище „Христо Ботев”. Билети се продават на касата на читалището. Цената е 3 лева.


Пиесата „Женско царство”е написана от популярния комедиограф Стефан Л. Костов през 1931 год. Тя разказва за мястото на мъжа и жената в съвременното общество и противоборството между двата пола за власт.


В постановката ще видим както добре познати имена от любителския театър, като Маргарита Тодорова, Василка Васева, Димитринка Томова, Ирена Христова, Цветан Марков, Недялко Делчев, Илиян Илиев, Мирослав Тончев, Григор Филипов, така и няколко нови попълнения - Иванка Цанова, ученичките Габриела Георгиева, Диляна Симеонова, Йоана Димитрова, Мартина Георгиева – възпитанички на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, и Георги Цанов – ученик от ПГТМ „Христо Ботев”.


На 28 май любителският театър ще гостува с „Женско царство” в Правец, а на 11 юни пиесата отново ще бъде играна на ботевградска сцена, но с различен актьорски състав, съобщи режисьорът Веселин Вълков.