Даниел Георгиев, депутат от ГЕРБ, в интервю за предаването „Здравей, България” по Нова телевизия

Водещ: Добро утро.
Даниел Георгиев: Добро утро.
Водеща: Г-н Георгиев, тази сутрин от коя партия сте, в коя партия членувате?
Даниел Георгиев: Не само тази сутрин, но и досега членувам в политическа партия ГЕРБ.
Водеща: Последно сте в политическа партия ГЕРБ?
Водещ: Как обяснявате тази хронология, която ние се опитахме да смелим на зрителите – заявление, после пак заявление, ама за оставане, после сте се появили на мероприятие на друга партия, която воюва с вашия председател?
Даниел Георгиев: Да, ще обясня. Почнах отначало. Слушах внимателно хронологията. От месеци срещу моето име тече една медийна атака от различни политически сили за моето напускане и за моето разграничаване от партията и т.н. Вече сме в предизборна кампания. Усетих, че тези внушения дори започват да навлизат и в редиците на някои хора, които искат партия ГЕРБ. Няколко последни статии ме провокираха да направя това действие – с входиране в една и съща дата, с две заявления с тази гледна точка да не се гледа повече в моя джоб, че едва ли не ще има някаква оставка, която всеки момент ще даде. Входирах и изходирах – с това показах, че оставам в политическа партия ГЕРБ.
Водещ: С кое показахте? Само логически обяснете как вашето първоначално заявление за напускане, последвано със заявление за оставане, каква е логиката това да показва нещо по-различно?
Даниел Георгиев: Логиката, колкото така трудно да успява да се разбере е, че едни субекти и това /…/ търпели месеци наред да входирам подобно заявление.
Водещ: Очакват? И вие ги подлъгвате като показвате: Да, аз се отдавам на вашия натиск и го подавам, така ли?
Водеща: Не, не
Водеща: Кой очаква да се подаде това заявление? Кой очаква да подадете заявление?
Даниел Георгиев: Не мога да ви кажа кой очаква. Явно доста субекти очакват това нещо, щом месеци наред се разиграва това нещо.
Водещ: Не разбирам. Вие го подавате това заявление за напускане, за да?
Даниел Георгиев: За да покажа, че не ме е страх нито от единия път, нито от другия. Но аз държа на втория.
Водещ: Т.е. това е проява на смелост в случая, за да покажете, че не ви е страх от натиска ли?
Даниел Георгиев: Както искате го разбирайте. Първият ход е да покажа точно такава смелост, вторият е по убеждение, който изключва първия.
Водеща: Чисто времево, в една и съща минута ли подадохте заявлението за напускане на ГЕРБ и след това отново, за връщане в ГЕРБ?
Даниел Георгиев: Точно чисто времево в една и съща минута не, но в един и същи ден.
Водеща: Минаха някакви часове между първото и второто заявление, така ли?
Даниел Георгиев: Не съм засичал да ви кажа.
Водещ: Някой да ви е бил, да ви е посягал, да ви е нагрубявал, да е направил опит да ви души или да ви насили по някакъв начин, имало ли е? понеже имаше заявление от страна на „България без цензура“, че сте бит и заплашван.
Даниел Георгиев: категорично заявявам, че това е несериозно. Нито съм бит, нито съм заплашван.
Водеща: А имате ли обяснение защо две партии толкова много държат на вас? Всъщност, с какво сте се занимавали преди да станете депутат? Втори мандат сте депутат от ГЕРБ. Каква е професията ви? Очевидно сте много ценен с нещо, за да ставаме свидетели на този цирк.
Даниел Георгиев: Колкото и така да звучи странно, даже бих казал, че не са две, а са и повече. Не мога да си обясня, честно да ви кажа, такава /…/ и такова нещо, но не мисля, че аз заслужавам такова огромно внимание.
Водеща: Кажете ни, предлагали ли са ви пари от някоя политическа сила, за да напуснете ГЕРБ или облаги?
Водещ: Или обратно?
Даниел Георгиев: Категорично не. И го заявих няколко пъти в най-различни медии, че нито една партийна централа не разполага с толкова пари, че да купи Даниел Георгиев, по простата причина, че той не е за продан.
Водеща: За колко биха могли да ви купят?
Даниел Георгиев: Не е за продан Даниел Георгиев.
Водещ: Не е за продан. А да видим момент от Бургас от вчера вечерта. Стойте на линия, за да се опитаме по същия логичен и структуриран начин, по който обяснихме първото превъртане, да обясним и второто.
Николай Бареков: Той взе своето решение. Аз разбира се допуснах грешка, че го обявих на страницата си на facebook, след което започна една истинска комедия в българския парламент, в която главни герои са Цецка Цачева, Красимир Велчев, Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Те стигнаха дотам, с натиск върху него – психически и физически, да го принудят да подаде втора молба, че иска да остане в ГЕРБ, защото така е решил. В което превърнаха в посмешище не Дани, не мен, а себе си и българския парламентаризъм. След пресконференцията днес в парламента, която приличаше на един театър на абсурда, Дани ми се обади и ми каза следното: С комедията спираме дотук. Искам да дойда още тази вечер при теб, в Бургас и да застана рано до рамо с теб в предизборната кампания на „България без цензура“. Този човек е вече тук. искам да посрещнете с аплодисменти Даниел Георгиев – народен представител в българския парламент, независим, честен български гражданин.
Водещ: Сега това вярно ли е?
Водеща: Продължаваме разговора с Даниел Георгиев, наричан „Дани“ от Николай Бареков. Приятели ли сте с Бареков?
Водещ: И това вярно ли е? Случи ли се това?
Водеща: Снощи понеже е станало в Бургас.
Даниел Георгиев: Не гледам в момента телевизия, защото нямам при мен телевизор.
Водеща: А бяхте ли снощи на сцената на предизборно партийно мероприятие на „България без цензура“?
Даниел Георгиев: Да. Ще обясня. С г-н Бареков се познаваме, но не сме толкова близки.
Водеща: Вие Ники ли чу казвате, защото той ви казва Дани или не?
Даниел Георгиев: Не му казвам на малко име. Нямам и време така да се обръщам, нито съм имал възможност. Но сега, всеки има право да се обръща към всеки както си иска.
Водещ: Но той казва, че вие сте били принуждавани, че искате да се явите на сцената още вечерта и вие се явявате на сцената.
Водеща: И го правите.
Даниел Георгиев: Ще ме оставите ли да обясня все пак с две думи? Благодаря. Г-н Бареков ми се обади след заявлението ми в парламента, което беше пресцентъра с колегите ми, евентуално, ако има как да се чуем.