Ожесточени залози кипят в Народното събрание кой от ГЕРБ ще се превърне в третата люспа до началото на 25-дневната коледна ваканция на депутатите. Социалисти коментираха с голям процент убеденост пред вестник „Всеки ден", че това ще е Даниел Георгиев.


36-годишният депутат от ГЕРБ отдавна се гласял да се присъедини към напусналите партията още през лятото. Той е един от близките до Емил Димитров, сочен за неформален лидер на БАСТА. Дани Бой, както Георгиев стана известен още в миналия парламент заради задяването на куп дами в кулоарите, смятал да напусне групата на Бойко Борисов, за да работи като независим за каузите на новоучредената партия. Доказателство за намерението му било тясното сътрудничество с втория отцепник - Светлин Танчев, също спряган за съратник на Емо Фаса и бившия аграрен министър Мирослав Найденов.


И Димитров, и Танчев, и Георгиев са попаднали в Народното събрание, макар и по различно време, от листата в София-област. Според запознати Дани бой щял да обяви роенето си от Борисов до края на следващата седмица. След това по празниците в ГЕРБ щяло да има затишие, а след Нова година се чакали поне още 10 последователи на тройката люспи.