На 20 май ученици и учители от ОУ ”Отец Паисий”, с. Врачеш, отбелязаха настъпването на Деня на славянската писменост и култура. По традиция всяка година в чест на празника се награждават изявени ученици, постигнали отлични резултати в олимпиади, състезания и конкурси.


Изминалата седмица беше напрегната и творческа, защото учениците рисуваха рисунки и пишеха стихчета за обявения конкурс "Пред портрета на Кирил и Методий ". Преди церемонията по награждаването се състоя кратка музикална програма, посветена на настъпващия празник.


Даниела Дойчева- директор на училището, награди изявените ученици и връчи насърчителна образователна стипендия “Млади математически таланти- Цветана Цолова” на ученичката от VII-a клас Никол Адрианова Тодорова.Тази награда е ежегодна и се предоставя от адвокат Станимир Цолов - син на покойната госпожа Цолова.


Жури оцени най-добрите произведения от конкурса “Пред портрета на Кирил и Методий”  и отличи две първи места за:


стихотворение
-Ивана Василева Василева - ІІІ-а клас
-Светослав Младенов Тодоров - ІІІ-б  


рисунка  
-Георги Пламенов Петков  - ІV-б клас
-Никола Александров Александров -VІ клас


По повод 24 май в училището бе получено благодарствено писмо от Светла Георгиева Кръстева, родител на Катя и Глория Илиеви – възпитанички на учебното заведение. Ръководството и колективът при ОУ”Отец Паисий” са благодарни и дълбоко трогнати от родителското признание и високата оценка.


Текстът на благодарственото писмо ще откриете при снимковия материал, който публикуваме към текста.