За втори пореден път талантливи ученици от ПМГ "Акад.проф.д-р Асен Златаров" участваха в  международния конкурс на изкуствата, организиран от ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – БУРГАС, който тази година събра над 2000 участници от целия свят.

Мартина Тодорова от 11а клас спечели втора награда в раздел „Литературно творчество” с разказ, а Цветелина Антонова от 10а клас, която представи две свои рисунки, спечели също втора награда в раздел "Изобразително изкуство". Наградите са диплом и медал.

Това не са единствените изяви на младите таланти. Мартина Тодорова стигна до седмото място в Първия национален литературен конкурс „Стамен Панчев” - Ботевград, който се състоя в края на миналата година, а Цветелина Антонова  представи първата си самостоятелна изложба в Исторически музей Ботевград през м. март тази година.
Припомняме, че миналата година Петър Цанов от 11а клас спечели първа награда в раздел "Мултимедия" с видеофилма си  "Моят град и моето училище" на английски език.

Това е осмото издание на конкурса, той е включен в ПРОГРАМАТА НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ за мерките за закрила на деца с изявени дарби.