Започва серията за бронзовите медали в първенството на ТЕСИ НБЛ между Балкан и Черно море Порт Варна. Първата среща е днес от 19.00 ч. в Арена Ботевград.


Играе се до 2 победи. Втората среща е във Варна на 27 май, вторник от 18.00 ч. Евентуален трети мач ще се играе на 30 май, петък от 19.00 ч. в Ботевград.


И двата тима загубиха полуфиналните серии - Черно море от Лукойл Академик с 3-1 победи, а Балкан от Левски с 3-2. На пръв поглед предимството е за тима на Черно море Порт Варна.  Варненци имат победи във всичките 4 мача - три в редовния сезон и един за Купата. Балканци играха един мач повече на полуфинала, а и имат немалко проблеми с контузени състезатели.


Със сигурност за Балкан няма да играят Иван Лилов, който е в гипс на десния крак заради счупена костица, и Тенчо Тенчев, който е със скъсани мускулни влакна. Под въпрос е и участието на Станимир Маринов, който получи разтежение в последната четвъртина на петия мач с Левски.


Отборът на Черно море пристигна с пълния си състав. Снощи от 18 ч. варненци направиха тренировка в Арена Ботевград.


За изключително сърцатата си игра в полуфиналните мачове с Левски и особено в последната пета среща балканци отново заслужават огромна подкрепа от своята публика. Днес, 23 май, 19.00 ч., Арена Ботевград.