В днешната среща за третото място на турнира за Купата на България Балкан загуби от Берое с 59-71 (23-13, 6-28, 20-23, 10-7). Така бронзовите медали ще отидат в Стара Загора, а Балкан остана на незавидното четвърто място.


Иначе зеленобелите започнаха добре и спечелиха първата четвъртина с двуцифрена разлика - 23-13. Във втората обаче допуснаха ужасяваща серия от 0-23, вкараха първия си кош, когато до края й оставаха 2:18 мин и на полувремето Берое водеше с 12 точки - 41-29.


Бездушната игра на отбора на Балкан продължи и в третия и четвъртия период. Изходът на мача стана ясен далеч преди края, тъй като баскетболистите в зелено-бели екипи не направиха нищо, за да променят нещата. Вярно е, че загубата на полуфинала е подействала демотивиращо за днешната среща, но все пак Балкан бе пред своя публика и заради нея отборът трябваше да играе мобилизирано.


След последната сирена се случи прецедент - от публиката се чуха освирквания по адрес на Балкан. Което е много тревожна индикация., както и някои реакции на играчи по време на мача, а и във вчерашния полуфинал с Лукойл Академик. Дано всико това е временно.