г-н Кмете, позволяваме си да се обърнем към Вас с открито писмо чрез електронните медии.


Ние, групата съветници, внесли искането за провеждане на извънредна сесия на ОбС Ботевград, по повод сериозните проблеми на общинското ВиК дружество, сме силно учудени от странния и не особено подходящ начин, по-който се обсъжда състоянието на ВиК Бебреш. Вместо дискусиите между съветници, ръководство на община Ботевград и ръководство на общинското дружество, а защо не и граждани,  да се реализират в една конструктивна и ползотворна работна среда в нарочна сесия на Общински съвет Ботевград, Вие избрахте темата да се "обсъжда" в добре познатата Ви комфортна атмосфера на различни телевизионни студиа. А там, при задължително отсъствие на опоненти,  с невинен поглед и благи думи продължавате да внушавате, че "верен сбор от неверни данни" всъщност не е проблем, а успешна формула на управление, и то не само на общинското ВиК.  


Обществена тайна е, че Вие доста сериозно "съветвате", "консултирате" и "координирате", а понякога и "филтрирате", публичните прояви и действия, както на  общинските съветници от т.нар. "управляващо мнозинство", така и на управителите на общинските дружества (добре, че все още ги има ). Може би за това управителят на общинското ВиК участва в предавания, само когато и Вие греете от ефира. Явен резултат от добра логистика е и невероятната координация в действията на "вашите съветници", които в един ден и час (денят и часът на извънредната сесия ) се оказаха в уникална невъзможност да присъстват на заседанието. Макар че не бе нужно седем от тях да ги "командировате" чак в чужбина, както бе съобщено (все пак учебната година все още не е приключила).


Не по-малка и също толкова публична тайна е, че, меко казано, нежното влияние, което оказвате на някои съветници и управители, от една страна, и тяхното безропотно, безотказно и пълно синхронизиране с Вашите намерения, мисли и идеи, е добре подсигурено с адекватни аргументи. За някои еднократно, за други - регулярно. Някои - вече станаха национално известни, други - тепърва. 


Дотук с лицемерието и ироничните намеци. 


Кмете, ако не те е страх, събери свитата и направи така, че проблемите на ВиК Бебреш да се дискутират открито в сесия на Общинския съвет. Сериозността на проблема налага тя да е извънредна. Безотговорно е един очеваден проблем да се "замита под килимчето"... Но ако толкова обичаш медийните изяви, не бъди страхлив, а излез в открит дебат с хора с друго мнение по въпроса. 


 


От не "вашите" съветници