С опасна болест плашат лекарите Слави Трифонов. Нови здравословни проблеми са налегнали звездата, пише „ШОУ". Лечението на Слави започнало тайно и при пълна дискретност в началото на 2013 година, като преди това той получил гаранция, че случващото се няма да му попречи на работата в шоуто. Лекарите били категорични, че Трифонов трябва да забрави за грандиозни сценични изяви, тъй като рискува да усложни ситуацията си.

Това не са първите здравословни несгоди, които се стоварват върху Слави Трифонов. В интервю, излъчено в „Шоуто на Слави" преди няколко години, тв водещият призна, че страда от ретробулбарен неврит на лявото око и слезе от екран за три месеца, през които се подложи на лечение, тъй като проблемът започнал да засяга и дясното око. Поставена му беше диагноза синузит, но, за негово щастие, специалистите овладяха проблема.

През 2009 година пък Дългия си счупи нелепо крака преди концерт в Стара Загора. Той се подхлъзнал в хотелската си стая, след което бе откаран в местна частна болница, където го оперираха и настаниха за лечение. Слави счупи лява тазобедрена става и се наложи да му поставят импланти в ставата.