И през новия сезон старши треньор на Балкан ще бъде Александър Тодоров. Окончателното решение на ръководството на клуба бе взето снощи, но официално бе съобщено днес от изпълнителния директор на клуба Цветан Луканов.


"Бяхме в преговори с няколко специалисти - от Словения, Хърватия и Македония, а имахме и отправена официална покана за поста към Георги Младенов. Той имаше на разположение повече от седмица, за да даде своя отговор. От повторната ни среща обаче стана ясно, че БК Балкан не може да приеме поставените от него изисквания.


Затова отправихме запитване към досегашния треньор Александър Тодоров дали ще може да продължи работата с отбора при променени условия. Става дума за намаления бюджет на тима, който е редуциран с около една трета в сравнение с миналия сезон. Въпреки известни здравословни проблеми при него, той прие офертата. Възнаграждението му  ще бъде намалено с толкова, с колкото е съкратен бюджетът на клуба", обясни развитието на проточилия се избор на треньор Цветан Луканов.


"Договорът с Ацо Тодоров все още не е подписан, но това е въпрос на формалност. Договорили сме се за основните неща и за целите на отбора - продължи управителят на фирма ЛЕКС Груп, която е един от двата основни спонсори на БК Балкан. - Вече имаме определена яснота и за селекцията. Разликата в сравнение с миналата година ще бъде, че тя ще завърши в края на февруари", каза Цветан Луканов.