Рано сутринта на 1 август, в община Етрополе е обявено бедствено положение, в следствие на проливните и интензивни дъждове, които се изляха през нощта и причиниха множество щети.
Най-тежка е ситуацията в селата Рибарица и Ямна, където има наводнени над 20 къщи и няколко пострадали автомобила. Засегнати са почти всички улици в село Рибарица, които са с нарушено асфалтово покритие и на места има издълбани дълбоки ровове.  
Екипи на службата за пожарна безопасност работят за отводняване и оказват съдействие на пострадалите домакинства. Човешки жертви няма, но хората са много изплашени, споделяйки, че за първи път в живота си се сблъскват с такава трагедия. Приземните етажи на къщите са наводнени, но след оттичането на водата е започнало тяхното почистване. Част от дворните пространства са пострадали доста тежко, като водата е оставила след себе си инертни материали, камъни и тиня. Почти във всеки двор има пострадала стопанска сграда. В някои от къщите и вилите реколтата на хората е напълно унищожена. На няколко места в с. Рибарица е прекъснат водопровода и там в момента няма вода.
В града най-засегнати са участъците от пътя към ”Елаците”, където на места асфалтовото покритие е отнесено. Не са допуснати автобусите с работници тази сутрин и към момента движението на превозни средства е преустановено. Нивото на водата на река Малък Искър в тази част е доста високо и е довело до отнасяне на голямо количество земна маса, което  създава сериозни затруднения и е опасно за преминаване.
Доста тежко е положението и около коритото на р. Малки Искър в периферната част на града. Канал Кърчишница  за сега поема количеството вода и не застрашава близо разположените къщи.
От отдел ,,Гражданска  защита” към общинска администрация оказват съдействие на пострадалите, привлечени са сили и техника, които полагат необходимите усилия за нормализиране на обстановката.
Информацията е от Общината