След като в сутрешното първо занимание на играчите на Балкан бяха направени физически тестове във фитнес-центъра Универ джим, тази вечер те тренираха в Арена Ботевград. Загрявката бе под ръководството на новия кондиционен треньор Йоргос Литопулос, след което отборът бе поет от старши треньора Александър Тодоров.


Радващо е, че в тренировката с пълно натоварване се включи и възстановяващият се доскоро след контузия Иван Лилов. Именно лидерът на Балкан преди седмица, заедно с Мартин Маринов, поставиха в клуба  началото на благотворителната инициатива "Ледена кофа". Наскоро в кампанията се включи и старши треньорът Александър Тодоров. Един от номинираните от наставника - вездесъщият Чарли, изпълни своята задача днес, изливайки собственоръчно ведро с ледена вода пред служебния вход на залата.


На следобедната тренировка присъства и изпълнителният директор на БК Балкан и управител на един ЛЕКС Груп - фирмата, която е един от двата основни спонсора на тима. Снощи Цветан Луканов даде вечеря за целия отбор.