Искането си гражданите представиха на среща с кмета Георги Георгиев вчера. Срещата бе по негова покана по повод изменението на Подробния устройствен план /ПУП/ на кв.40 в Ботевград.
„В началото на тази година трима инвеститори проявиха интерес към терена  на улица „Славейков”. Той от около 200 кв. метра, а намеренията са да бъде построен магазин на един етажа. Това стана повод да бъде внесено предложение в Общинския съвет да бъде направено изменение на действащия регулационен план – заяви кметът Г. Георгиев. Докато течеше процедурата, при мен дойдоха   представители на кооперацията, до която се намира терена и заявиха, че са против застрояването на терена. Последва и подписка от граждани на ул. „Славейков”. Затова спрях изготвянето на ПУП-а и поисках среща с хората” – заяви той.
„Не ни взимайте въздуха – с тези думи се обърна към кмета д-р Сия Петрова. В този град през последнте години се построи толкова много, защо да продължаваме да унищожаваме зелените площи” – попита тя и посочи новопостроената сграда в съседство, която от години стои празна, в това число и помещенията за магазини на партера.
„Този терен е единствената възможност децата ни да има къде да играят, не само нашите, но и децата от съседните блокове. В нашата коперация от четири семейства имаме шест малки деца” – заяви друг участник в срещата.
„Улица „Славейков” е една от най-натоварените в Ботевград. Има и много магазини, които се зареждат и това допълнително утежнява движението. Още един магазин би направил положението нетърпимо за нас, живеещите тук” – допълни друга гражданка.
На срещата присътва и потенциалният кандидат-купувач за мястото. Той обаче не успя да убеди присъстващите на срещата, че теренът не е подходящ за детска прощадка.
След като изслуша хората, кметът Георгиев заяви, че се съобразява с тяхното желание. Подробният устройствен план ще бъде изменен като в него категорично се запише, че теренът се отрежда за детска площадка и зона за отдих - заяви той.