В малкия салон на читалище "Христо Ботев" се състоя официалното връчване на еднократните финансови помощи на млади майки от Община Ботевград. Кметът Георги Георгиев призова присъстващите да почетат със ставане на крака и едноминутно мълчание паметта на жертвите на взрива в село Горно Лом. След това той пристъпи към радване на помощите.


59 500 лева осигури общината за подпомагане на 108 млади майки. 44 от тях получиха по 600 лева, тъй като имат висше образование. 45 на брой са майките със средно образование. Те получиха по 500 лева. На майките с основно и без образование, който са съответно 8 и 11, бяха раздадени по 300 и по 200 лева. На две от майките бяха връчени помощи за близнаци. Финансова помощ получи и една приемна майка.
Осигуряването на финансова помощ за младите майки е част от социалната политика на общината за насърчаване на раждаемостта в нашия край.


По време на раздаването на помощите кметът Георгиев призова майките да отправят към него въпроси, ако имат такива. Една от тях помоли да се вземат мерки за обезопасяване на клатушките пред заведението „При кмета” в центъра на града, тъй като преди няколко месеца детето й е паднало от едната и си е счупило главата на острия ръб на чешмата, близо до която са монтирани съоръженията за забавление на децата. Кметът отговори, че за първи път чува за случая и че ще разпореди да се предприемат необходимите действия за обезопасяване на клатушките.