В събота, 25 октомври в мач от третия кръг на НБЛ Балкан гостува на Берое Стара Загора. Срещата е от 18.00 ч. в зала Общинска, а тримата рефери са Владимир Цеков, Искрен Манолов и Николай Цинцарски.


Отборът на Балкан замина за Стара Загора днес сутринта и тази вечер ще направи тренировка в Зала Общинска. До този кръг зелените са с една победа и една загуба, съответно гостуването на Спартак и домакинството на Лукойл Академик. Докато Берое постигнаха успех и в двете си срещи - първо сразиха у дома си Черно море Порт Варна с 83-72, а снлед това спечелиха и гостуването на Ямбол с 82-80.


И в двата състава няма здравословни проблеми. За домакините е готов за игра Тихомир Желев, на когото бе дадена почивка заради разтежение.


Пред официалния сайт на Берое капитанът на Балкан Павел Маринов каза: Идваме за победа. Знаем, че тук по принцип се играе трудно, но нашата цел е да спечелим.


В същото време беройци, под ръководството на своя старши треньор Любомир Минчев,  са амбицирани да постигнат третия си пореден успех.