За поредна година Министерство на образованието, младежта и науката, съвместно с Община Несебър, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по  образование-Бургас, Общински детски комплекс обявиха конкурс на тема „Аз   обичам Черно море".
Конкурсът е част от програмата на община Несебър за отбелязване на 31 октомври -  Международния ден на Черно море.
И в него желаещите да вземат участие могат да се изявят в три направления- фотография, литературно творчество и изобразително изкуство.
Учениците от втори „в" клас показаха своя талант в направление изобразително.  Те направиха своите рисунки в часовете по Занимания по интереси и  вложиха много старание и желание да покажат красотата на Черно море и крайбрежието. Рисунките са оценени от комисия в състав: Ст.ас. Милен Джановски -
преподавател във ВТУ "Свети св. Кирил и Методий", Милчо Талев - художник, Михаела Георгиева - преподавател по изобразително изкуство.
В този раздел нашите ученици се състезаваха с общо 867 участника.
Можем да се гордеем с нашите деца, защото имаме завоювани награди! Техни носители са: Пламен Георгиев Иванов и Герго Сретениев Гоцев, които се класираха на трето място. Учениците ще получат дипломи и предметни награди.
В конкурса взеха участие Владислав Николаев Томов, Мариела Любомирова Димитрова, Николай Илиев Йотов и Памела Николова Христова. Те също ще получат грамота за участие.
С творбите, участвали в конкурса по случай Международния ден на Черно море, ще бъде организирана изложба.
Текст: Г. Христова