Имуществото за хиляди левове на бившия президент на ЦСКА и бивш шеф на "Кремиковци" Александър Томов беше запорирано. Проверка на комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, по известна като „Кушлев” е установила, че Томов и съпругата му разполагат с имущество, което не биха могли да си купят единствено със заплатите, които получават. Затова и е наложена възбрана върху луксозната двуетажна вила на семейството в село Студена, Пернишко, както и върху апартамент в София. Срещу Александър Томов има две повдигнати обвинения – за длъжностно присвояване и за документно престъпление.

„Това запорно решение на комисията „Кушлев” ми беше дадено миналата седмица във вторник. То е крито от медиите до днес по една причина – днес се пуска заради случая „Кремиковци”. Отвличаме вниманието – ето го виновника, в други ден ще кажат, че съм източил „Кремиковци”. Нещо, което е грандиозна лъжа. Никакво източване няма, напротив”, каза Томов.

„Аз няма от какво да се страхувам, от какво да се срамувам. Обвинението е, че с два имота на „Кремиковци”, и то под формата на залог, сме платили част от парите за акциите на ЦСКА. Защо не си зададете въпроса какво прави прокуратурата в частни организации. Защо атакуват успешната 2007 година, а никой не си задава въпроса за провалената 2008-а. Никога за тези 20 години не съм виждал такава манипулация на общественото мнение, такива силови действия на структури и органи чрез агентурни и други системи и то не под контрола на парламента . Говоря директно за ДАНС и прокуратурата”, обясни още той.

Томов заяви, че никога и по никакъв начин не е придобивал имущество от престъпна дейност, не е имал незаконни източници на доходи и винаги добросъвестно е декларирал и плащал данъците си. Това декларира Томов по повод съобщението на комисията "Кушлев", че е запорирала негово имущество за 827 956 лева – къща в село Студена, апартамент в София, девет банкови сметки и акции в две дружества. Томов заяви, че никой от комисията "Кушлев" не е проверявал неговите договори и данъци, нито го е питал за тях.

Той посочи, че всички имоти , които притежава семейството му, са придобити до 2006 г. и те по никакъв начин не могат да бъдат свързани с фалшивите обвинения, които са предявени. Томов допълни, че от началото на това обвинение (2 юли 2008 г.) досега е имал възможност многократно да прехвърли това имущество на други членове на семейството си, но не го е направил, защото то е продобито законно.

Томов смята, че  е подложен на политическа репресия от лица с голямо обществено влияние и целта в публично дискредитиране на името му в навечерието на предстоящите  парламентарни избори.