Най-голямата фирма в региона „Интегрейтид Микро –Електроникс България” спечели проект с европейско финансиране на стойност 363 000 лева. Той е по програмата „На път” и осигурява безвъзмедна помощ за пътуването на 387 служители от селищата, където живеят,  до работното им място в Ботевград. 
Проектът включват три маршрута до Мездра, които обслужват общо 161 работници за денонощие. Маршрутът до Враца включва 60 работници за денонощие,  Трудовец – 62-ма,  Етрополе – 54, Литаково – 30,  София – 20 служители.
„Сложен за администриране, но много полезен за бизнеса” – така определи проекта Иво Василев, мениджър „Човешки ресурси” на   ИМИ. Според него  мобилността на работниците и служителите в България  все още е слаба и това се отразява на развитието на икономиката.
„Интегрейтид Микро-електроникс” е най-голямата фирма в региона с над 1800 души персонал. За 80% от екипите режимът на работа е непрекъснат - седем дни в седмицата, на три смени. „За последните две години дейността на фирмата отбелязва бурен растеж, а  през 2014 година бяха назначени нови 300 служители” – заяви Иво Василев.  Само Ботевград не може да задоволи нуждата на фирмата от подготвени кадри, затова част от тях се наемат от съседни общини и области. „Транспортните разходи на персонала се поемат от работодателя ИМИ и спечелването на този проект ни дава възможност да се съсредоточим в още поважни дейности и респективно разкриването и на нови работни места” – заяви Иво Василев на днешната прескоференция, по повод старта на проекта. Като изключително положителни страни на проекта „На път” Иво Василев отчете факта, че финансирането е 100 процента безвъзмездно, като 65% са преведени на фирмата авансово.
Продължителността  на проекта е една година, като реалното му изпълнение започна на 1 ноември. От фирма ИМИ-най-големият  работодател в региона, изразиха надежда, че и в  програмния период 2014-2020 ще бъдат договорени програми, които  реално подкрепят бизнеса и повишават мобилността на човешките ресурси.
eee