Спортният директор и треньор на шампиона Лукойл Академик Сашо Везенков изрази мнение, че Тити Папазов ръководи родната федерация по баскетбол. Бившият национал добави още, че ако се стигне до пети двубой, "студентите" ще приемат той да се ръководи от чужди съдии, само ако те са на ниво Евролига.


"Вчера казах на едно място кой командва във федерацията по баскетбол в момента. Неприятно ми е, но ще го повторя. Федерацията се ръководи от Тити Папазов и малко от Симо Варчев. За жалост. Мислех да не говоря преди мачовете, но изказванията на най-големия и най-успелия в България треньор Тити Папазов ме накараха да го кажа", коментира Везенков пред Гонг.


"Той седи по пет часа във федерацията. Ту носи баница, ту боза, ту с всички. На хората сигурно им омръзна от нас, от всички нас, не говоря само за него. Но ми е безкрайно неприятно", каза още Везенков.


"Нашият отбор няма да излезе по никакъв начин да играе при чуждестранни съдии, които не са от Евролигата и УЛЕБ. Казвам го категорично, точно и ясно и е съгласувано с президента. Не бихме допуснали съдии от нашия регион, където Папазов е изключително силен и има много връзки. Познавам го по-добре от всички вас", завърши той.