Директорът и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков реагира остро на изказването на наставника на Левски Константин Папазов. След четвъртия двубой от серията на "сините" с Балкан Тити обяви, че ще иска петата среща със "зелените" утре в Ботевград и евентуална такава със "студентите" от финалните плейофи да се ръководят от чуждестранни рефери.


"Депозирал съм молба още на 5 май. Изпълнили сме всички изисквания, ще поемем всички разходи. Няма да допусна някой да ми открадне нещо", изригна Папазов в петък.


Везенков от своя страна бе категоричен, че приветства подобна инициатива, но не и ако съдиите са от региона.


"Папазов да не се държи като учител в ТВУ. Той проповядва на всички - треньори, президенти, директори, съдии, състезатели. Но да знае, че не е най-праведният. Нека дойдат съдии от Испания, Германия, Италия - страни, в които той няма връзки. Съдии от Сърбия, Македония, Албания, където е бил крупие и е управлявал казина, не искаме и няма да допуснем. Както и Израел. Това са места, където той може да си позволи всичко. Нека дойдат рефери от Испания и да го поставят на мястото му. Никой реномиран съдия няма да позволи на Тити да си прави каквото си иска. Ще си стои на стола и ще видите съвсем различен мач", сподели мнението си Везенков.


Той допълни, че няма претенции относно съперника във финала и се надява съдиите внимателно да следят и отсъждат всички нормални и ненормални ситуации.


"Тема Спорт"