В телевизионно изявление шефът на ВиК „Бебреш” Радослав Наков тази вечер  заяви, че народният представител Корнелия Нинова е отправила призиви гражданите да не плащат сметките си за вода.
По време на пресконференцията си  в Ботевград на 13 януари т.г. народният представител от БСП Корнелия Нинова не е отправяла подобни призиви. Пълен запис на нейната пресконференция е публикуван в сайта  botevgrad.com.
Да припомним, че Корнелия Нинова  оповести констатациите от проверка на лицензирана фирма: „Чрез незаконните байпаси се захранват потребители с условно чиста вода, която не се пречиства от пречиствателни съоръжения, а директно се подава на потребителите. Това създава риск от хигиенно-епидемиологична гледна точка, като тези води за питейни нужди създава опасност от развитието на различни инфекциозни болести за населението”, се казва още в становището на експертите. От него е видно, че байпасните връзки са за Ботевград, селата Литаково, Врачеш, Трудовец, Скравена и вилните зони Зелин  и Лозята в Трудовец. След като изнесе фактите Корнелия Нинова обобщи:  „Скъпи жители на общината, тровят Ви с вода, която не се пречиства. Плащате си за това, че Ви тровят. Взимат Ви пари, които не се отчитат в Напоителни системи.”