В писмото, адресирано до кмета на Ботевград Георги Георгиев, се казва:


Ние, жителите от местността „Чеканица“, от доста време наблюдаваме системно преминаване на камиони с дърва без регистрационни номера, което ни навежда на мисълта, че в този участък се извършва безразборна, незаконна сеч. Възмутени сме от нехайното и престъпно отношение, довело до унищожението на голяма част от естествените горски масиви, покриващи територията на Ботевград. Гората е проядена от незаконни пътища, по които безпрепятствено се движат  коли и камиони без номера и осветление.


Доколкото ни е известно, транспортирането на дървения материал трябва да става по определен маршрут, определен от компетентните органи, и издадени съответни разрешителни за целта, но такива явно в случая не съществуват. За съжаление камионите минават по асфалтирания път на общинската пътната мрежа и с това преминаване те разбиват пътната настилка, която вече е в много лошо състояние, с множество дупки и пукнатини. Ние не можем да се примирим със случващото се. Обърнахме се към сдружение “За Ботевград”, което засне видеоматериал, доказващ нашите думи.


Господин Кмете, молим за Вашето съдействие за подобряване на този участък от вилната зона “Чеканица“, както и Вашия отговор на въпроса дали има издадено разрешение от общината за преминаването на тези камиони по общинския път, ако има, моля да ни предоставите копие от него, ако ли не - моля да предприемете необходимите мерки за санкциониране на нарушителите.


Писмото е придружено с подписка на собственици на имоти в Чеканица.