Остават задръстванията по централните столични булеварди. Задръстването по бул. "Мадрид" започва от гара Подуене и стига до паметника Левски.

По бул. "Ситняково" задръстването в посока гара "Подуене" започва от Румънското посолство.

Закъсняват трамваи, автобуси и тролеи. Маршрутките са препълнени, както в посока центъра, така и в посока крайните квартали.

Разразилата се буря с проливен дъжд в София предизвика сериозни проблеми. Под вода между 50 см и повече от 1 метър останаха различни райони в града. На Сточна гара, Централна гара и надлез „Надежда” се образуваха буквално езера.

Сериозно наводнени бяха всички улици в центъра на столицата. Има много паднали дървета. Градският транспорт изпита големи трудности, защото по много трамвайни линии водата заливаше сериозно мотрисите и много от тях бяха спрени от движение, съобщиха диспечерите от градския транспорт.

В Гражданска защита – София са получени близо 40 сигнала за наводнения до 17.30 ч., съобщи началникът на службата Валери Младенов. Той допълни, че има сериозно наводнени подлези, сред които и този между Президентството и Министерски съвет. От Гражданска защита призовават столичани да останат извън района на центъра с следващите няколко часа. Ето какво още каза Младенов:

Обстановката в София започна да се нормализира. Досега в оперативния комуникационен информационен център се получиха към 36 сигнала, като повечето от тях са за наводнени мазета и приземни етажи, както и за подлези. Поройният дъжд премина в направление север-юг през центъра на София, така че засегне един фронт около 2 км. най-вече. Премина през София с пороен дъжд и бурен вятър.

Имаме екип, който работи на подлеза пред президентството, заедно със служители на пожарната, както и екип на надлез „Надежда”, ние го разпределихме към пожарната, чиито екипи също действат там.

Непрекъснато се получават сигнали за различни адреси за отводняване или за паднали дървета. В момента в централната част на София задръстването е голямо. Това, което става в центъра на София, ще пречи и на линейките на Спешна медицинска помощ при необходимост да транспортират пострадали до болнични заведения.