Рафаел Надал спечели за четвърти пореден път титлата на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж, след като разби лидерът в световната ранглиста Роджър Федерер в три сета с 6-1, 6-3, 6-0.

Испанецът победи световния номер 1 в първия сет с 6-1. Надал доминираше напълно в този сет и даде едва 1 гейм на Федерер, след като още в самото начало го проби на два пъти.

Кралят на клея допусна едва 3 непредизвикани грешки, докато швейцарецът направи цели 12. Във втората част Надал отново не допусна изненада и спечели с 6-3.

Роджър Федерер подобри значително играта си, но решителен се оказа седмия гейм в сета, в който швейцарецът не успя да пробие своя съперник и това като че ли го пречупи. От тук насетне Надал отново взе инициативата в свои ръце и завърши сета с 6-3 в своя полза.

Испанецът отново бе безпогрешен и допусна едва 2 непредизвикани грешки в целия сет срещу 13 за световния номер 1.

В заключителния трети сет Надал довърши своя съперник, като дори не му даде нито един гейм, сразявайки го с 6-0. Така Надал спечели четвъртата си поредна титла от "Ролан Гарос" и за пореден път доказа, че с право го наричат "Краля на клея".

Испанецът все още няма загуба на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", откакто участва в тази надпревара.