В неделя, 8 юни Самоков се превърна в най-баскетболния град в България. Двата му отбора старша възраст - юноши и девойки, станаха шампиони на България. И то не в новата зала под Мусала, а край морето.

В Бургас девойките на "Рилски спортист" безапелационно взеха титлата. Те мачкаха всичко наред с по над 20 точки, с над 30 разгромиха на финала "Славия". Треньор на момичетата е работилата дълго време и в Ботевград Ани Рудева.

 Във Варна юношите  обърнаха нещата надолу с главата. Във финалната среща те поразиха не кой да е, а считаният предварително за шампион тим на домакините от "Черно море E-on". Самоковци взеха титлата в един зрелищен мач, и то при подпиране на домакините от страна на двамата рефери, със 103-101.

 След двете победи президентът на БК "Рилски спортист" Петър Георгиев каза, че е най-щастливият човек в България. "Това са резултатите от работата ни в продължение на 15 години, когато сложихме истинското професионално начало благодарение на - лека му пръст - Кирил Семов. Поне петима от юношите ще бъдат в основата на мъжкия отбор на "Рилски" за следващия сезон.

За разлика от други клубове, ние развиваме усилено своя собствена школа. Лесно е за един сезон да се бръкнеш и да дадеш пари, които водят до спечелването на медал. Значително по-трудно е това, което правим ние", каза Петър Георгиев.