Днес завърши общинското първенство по футбол в рамките на Ученическите игри за ученици до 8 клас. На финала се срещнаха отборите на ОУ "Васил Левски" от Ботевград и Литаково. След оспорвана битка на игрището с изкуствено покритие успех с 2-1 извоюваха момчетата от училище "Левски", които вкараха победния гол в самия край на мача.


В надпревараха участваха отбори от пет училища в общината, които бяха разделени на две групи. В едната имаше само два отбора - в нея Литаково спечели срещу ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Ботевград с 5-4 след изпълнение на дузпи.


Доста по-оспорвано бе в другата група с три участващи отбора. В нея ОУ "Васил Левски" победи ОУ "Отец Паисий" от Врачеш с 2-1, а след това се наложи и над ОУ "Н. Й. Вапцаров". Преди това  ОУ "Н. Й. Вапцаров" и ОУ "Отец Паисий" завършиха наравно - 4-4.


Финалът на първенството при по-големите е във вторник. В него ще се срещнат отборите на ТПГ "Стамен Панчев" и на ПГТМ "Христо Ботев". Двата отбора постигнаха победи над тима на ПМГ "Асен Златаров" съответно с 9-1 и 10-3.