Президентът на Черноморец Митко Събев даде специално интервю за Гонг, в което потвърди, че Красимир Балъков вече официално е старши треньор на отбора. „Има нов треньор, казва се Красимир Балъков, снощи около 22 часа си стиснахме ръцете,” заяви босът на „акулите”.

„Дълго говорихме за това, при какви условия като база би работил той. Това бе в основата на всичко. За личните условия бързо се разбрахме,” обясни Събев. „Нямам никаква информация как е в другите клубове, не е важно какво му е заплащането.”

Каква ще бъде целта на Балъков – „Бургас в европейския футбол. Договорът му е за пет години. Свързваме го със строителството на новия стадион. Искаме, когато откриваме стадиона, Черноморец да играе европейски футбол, най-малко в УЕФА.”

„Преди месец приключиха съдебните спорове, в полза на община Бургас, това ни дава зелена светлина. В началото на следващата година ще направим конкурс, и най-вероятно в края на годината ще започне самото строителство. Той ще бъде на мястото на стадион „Черноморец”. Новият стадион ще е закрит, за 30000 души. Обмисляме дали да е изцяло закрит, или само трибуните.”

„Закупили сме земи около летището за тренировъчна база. Лятото на следващата година тя ще бъде изградена. На стадион „Лазур” няма място за развитие, не е безопасно.”

„На 3 януари Балъков ще ни представи своя екип. На този етап и той не може да отговори. Всички лагери са уговорени. Ще бъдем плътно за треньора, след опознаване на състава, каквото е необходимо…”

„Не сме се разделили окончателно с Димитър Димитров. Той винаги има място в бургаския футбол. Ако той поеме този отбор, това е голям успех за българските треньори. При тези условия, които са му предложили, нямаше как да му попречим.”

„В краткосрочен план, някъде до десетия кръг мислех, че ще завършим между първите четири. Но днес вече не знам. Не мога да поставя каквито и да било условия на Балъков за тази година.”

За възможността Балъков да съвместява поста национален селекционер с треньорската работа в Черноморец, Събев обясни: „Балъков ме попита дали бихме одобрили това, аз му казах, че Черноморец трябва само да съдейства за успехите на българския национален отбор. Готови сме да имаме още една длъжност в щаба.”

„Световната финансова криза не виждам как ни влияе. По-скоро няма да ни се отрази.”

„Много ми се иска да върви нагоре българския футбол. Проблемите започват с базата и собствеността. Бургас може да се похвали, че е направил това като град. Утре летим с Краси Балъков, за да разгледаме базата на Грасхопър.”

„Аз искам прозрачност, всеки клуб да декларира преди първенството бюджета си, произходът на средствата, тогава няма да има катаклизми в края на първенството.”

„Бюджетът на Черноморец е около 8 милиона лева на година.”

„Естествено, че имам идея за Конгреса на БФС. Рано е да се казват имена. Този, който иска да съдейства за развитието на футбола, ще бъде подкрепен от нас, няма значение как се казва.”

„Преди няколко години бях силно разколебан дали да продължавам с футбола. Сега вече съм уверен, че може би някога, когато не съм бизнесмен, това ще бъде основното, което ще ме интересува. Съчетавам бизнес и хоби във футбола.”

„Краси Балъков ще даде пресконференция в началото на януари, и там ще отговори на въпроса на кое място ще завърши Черноморец в настоящото първенство.”