ЦСКА ще получи лиценз за първенството на "А" група, съобщи Емил Костадинов, който в момента изпълнява функциите на президент на шампиона.

След обща среща в Министерски съвет с премиера Сергей Станишев стана ясно още, че отборът е платил всички задължения към Националния осигурителен институт (НОИ).

Като финансови негативи за клуба остават 2 милиона лева данъци, които ще бъдат внесени до 30 юни.

Желанието на ЦСКА е възможно най-скоро да се изясни въпросът със собствеността. По този повод ще бъде проведено разследване, което да открие истинския притежател на шампиона.

Костадинов заяви още, че няма притеснения относно евентуално напускане на играчите и отрече спекулациите за преминаването на капитана Александър Тунчев в Литекс.

Президентът на БФС Борислав Михайлов обеща, че ще бъде изграден план, който да подпомогне стабилизирането на финансовото състояние на тима.

"Щом тяхното желание е такова, ще бъдат направени финансови проверки на всички футболни клубове в България, включително и на БФС, за да излезе истината наяве", допълни Михайлов.

Привържениците на ЦСКА, които инициираха срещата, са готови да стартират в петък денонощни мирни граждански протести пред Министерски съвет и Президентството, на които се очаква да вземат участие повече от 20 000 човека.

След срещата Димитър Ангелов - Дучето заяви, че на нея са се водили разговори, без да се предприемат конкретни действия.

"Феновете на ЦСКА ще бъдат коректни към всяко едно ръководство, което си върши работата. Такова ръководство ще бъде аплодирано. Ние ще подкрепяме своя любим клуб, ако иска и в "Д" дивизия да играе и няма да го изоставим в нито един момент", добави още Дучето.