Александър Везенков и Арис за момента заемат четвърто място в гръцкото първенство, а до края на редовния сезон остават четири кръга. Основна причина за доброто класиране на тима от Солун естествено е и представянето на българското крило, който наистина прави силен сезон.


Доказателство за това е и фактът, че Везенков е на челните места в доста от индивидуалните класации. Българинът е лидер при реализаторите в шампионата с общо 415 точки или средно по 18.9 на мач. Той изпреварва втория с цели 84 точки, който е Мохамел Ел-Амин от Аполон Патра.


В класацията при борбите Везенков заема второто място с общо 174 овладени топки или средно по 7.9 на мач. С 12 борби повече лидер е Мохамед Файе.


Българинът е втори и в класация за най-много отбелязани стрелби за 2 точки и четвърти в тази за точни изстрели от тройката. По първия показател Везенков има 109 точни опита, а от тройката е с 43 успешни стрелби. Срещу българинът пък са извършени 100 нарушения, което му отрежда четвърто място.


Везенков е лидер и в престижната класация за най-добър коефициент. За момента крилото е с 497 пункта и е далеч пред следващите в подреждането.