Изключително успешно завърши за България Европейското първенство по таекуондо - ITF в Андрия, Италия. В продължение на три дни родните национали спечелиха 11 европейски титли, 6 сребърни медала и 22 бронзови отличия. Групата на състезателите беше от 83 участници в различните възрастови групи, които бяха събрани от клубове в страната на едномесечен лагер, за да водят целенасочена подготовка. В шампионата в Италия участваха около 700 състезатели от 28 страни.


От ботевградския клуб Таек-кион в националния отбор бяха включени трима състезатели ,които се върнаха с 3 сребърни и един бронзов медал. Николай Петков взе три сребърни медала в дисциплините, в които взе участие, и стана вице-европейски шампион на спаринг + 75 кг индивидуално,отборен спаринг за юноши старша възраст и самозащита.


Евгения Иванова се задоволи с бронз на спаринг при деца до 45 кг. Третият състезател Цветелин Кръстанов,за който бе първо участие на Европейско първенство, имаше лошия късмет да играе първа среща с руснак,който по късно стана и шампион в тази категория.


В отборното класиране по държави от Европейския шампионат, България зае 4-то място по спечелени медали, като пред нас са Русия, Украйна и Гърция.