Един от най-успешните български треньори и в двете направления на българския баскетбол - мъжкото и женското - Петко Маринов, дойде в Ботевград да изгледа мачовете от последния ден на финалния турнир. Големият майстор сподели своите впечатления от видяното в Арена Ботевград.

Искам веднага да кажа, че новата Арена Ботевград е една страхотна зала. За първи път идвам в нея, просто съм възхитен. Атмосферата на турнира също беше страхотна. Вярно е, че дойдох само за финалните двубои, но следях какво се случва. Получи се голям празник на баскетбола, какъвто само в Ботевград може да стане.



И двата мача - за трето-четвърто, както и финалът, бяха много интригуващи, като до последните секунди не се знаеше кой ще победи. Хареса ми хъса, с който играха момичетата, хареса ми желанието им и дано това да е нашето богатство занапред.



Впечатлиха ме с играта си няколко момичета. Много ми хареса Нацкина, която бе определена за MVP. Има и още няколко, но още не знам имената им, тъй като не съм близо до баскетбола при девойките. За Борислава Христова не говоря, защото мисля, че тя е с класа над всички останали.